Verzorging OrchiDiva®

VERZORGING ORCHIDEE

Grootste misverstand is dat de orchidee moeilijk te verzorgen is. Ze is juist zo gemakkelijk! Met wat extra aandacht kun je lang genieten van je orchidee. En natuurlijk stralen de duizenden verschillende soorten orchideeën niet allemaal bij dezelfde verzorging. Toch zijn er wel wat algemene tips waar de meeste orchideeën blij van worden. Met onderstaande richtlijnen kom je al een heel eind. Vraag bij aankoop of er specifieke tips zijn!

TIPS

VERZORGINGSTIPS

Geef de OrchiDiva® een lichte plek...

Geef de OrchiDiva® een lichte plek, maar zet haar niet in de volle zon. In de zomer staat ze graag te pronken op het terras (in de schaduw).

Zorg voor een juiste dag- en nachttemperatuur...

De OrchiDiva® gedijt goed bij een dagtemperatuur tussen de 15 en 20 graden Celsius en een nachttemperatuur tussen de 10 en 13 graden Celsius.

Verwen de OrchiDiva® met water en voeding...

Geef de OrchiDiva® ongeveer een keer per week water, bij voorkeur regenwater of kalkarm water. Verwen de OrchiDiva® een keer per maand met plantenvoeding of speciale orchideeënvoeding.

 

Staat de OrchiDiva® buiten?...

Staat de OrchiDiva® buiten? Blijf dan goed water geven en verwen haar met iets meer plantenvoeding (eens per twee gietbeurten).

Eens per maand een dompelbad...

De OrchiDiva® vindt het heerlijk om eenmaal per maand een dompelbad te krijgen. Dit gaat als volgt: neem de plant met kwekerspot uit de sierpot en dompel deze in een bakje met water op kamertemperatuur. Laat de plant 5 tot 10 minuten in het water staan. Daarna goed laten uitlekken en weer terugzetten in de sierpot.

ORCHIDIVA® IN DE ZOMER

In de zomer mag OrchiDiva® overdag niet te warm staan. Je kunt haar eventueel naar buiten verhuizen en op een schaduwrijke plaats neerzetten. De temperatuur mag ’s nachts niet onder de 6ºC komen. Blijf OrchiDiva® goed water geven en geef één keer per twee gietbeurten een beetje Orchideeënvoeding. Begin september moet OrchiDiva® in huis op een koele plaats gezet worden.

Wilt u nog meer informatie rondom de Cymbidium of andere orchideeën kijken dan op